måndag 13 augusti 2007

Expoxy time! (första varvet)



Ovan en bild av sargen längs med skarndäck



Ovan akterdäck.



Fören.

Så var det dax att lägga på två_stegs_raketen. Först epoxy och slipa, därefter bättra och slipa för att senare lägga på lacken.

5 kommentarer:

Anonym sa...

hej!

hur gick det med epoxy på däck facit i hand?
Har funderat själv på att göra samma sak men inte "vågat"..än!

mvh

Janne

Lars sa...

Hejsan jo det fungerar kanonbra. Jag har använt mig av WestEpoxi och inget annat. Det finns billigare produkter på marknaden men jag har inte vågat testa något annat. Kostnaden är dock lite hög. Jag skulle tro att epoxy och härdlack för däcket hamnar på ca 1400:- SEK.

Anonym sa...

hej igen!

använde du bara epoxi eller la du glasfibermatta med?

Du fick inga bekymmer med notmassa&epoxyn?

måste sägar att resultat ble JÄTTE fint!

MVH

Jan

Anonym sa...

En fråga till. Lämna du övre kanten av sargen som på bilden "Ovan en bild av sargen längs med skarndäck" eller har du fixat där nån list? Och ifall ja så hur gick det till?

Lars sa...

Hejsan både Janne och Anders.

På frågan om jag använt glasfibermatta så är svaret nej. Det finns ingen anledning så som jag ser det. Båten är så stum i själva däcket eftersom jag har marinplyfa under däcket. Men är man osäker på rörelser och slitage då bör man ha matta. Jag tror också att jag sparade tid genom att skippa mattan. Vid tillfället när vi la däcket så var det ganska varmt och vi fick kyla ner epoxi blandningen i vattenskålar för att den inte skulle härda för snabbt. Jag vågar inte tänka på problemet med att också få mattan på plats när det är tidsnöd :-)

Angående kanten på sarjen. observation är riktig och det var en miss. Jag skulle självklart lagt dit en list innan vi limmande sarjen men vi klanta oss där. Resultatet var att få dit ett avslut efteråt som tog en hel helg i anspråk. Så mitt tipps lägg kanten klar innan ni limmar sarjen.

Mvh
/Lars