måndag 13 augusti 2007

Efter otroligt många timmars arbete så var det klart



Nu hade båten fått en helt ny känsla, ny sarj runt om och nytt större fördäck och akterdäck. Dax att lägga på lite beklädnad oxå.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Lars

Du lade en smal list runt fanerskivan. Själv har jag tänk att fanerskivan täcker hela ytan som du kan se i bilden bakom länken. Är det nåt jag inte har tagit i hänsyn?

Lars sa...

Hejsan Anders. Om du klickar på bilden så förstorar du den. Om du tittar extra noggrant så ser du att jag har limmat en stavlist längs med plyfa kanten. a) dels för att minska möjligheten till att ändträt drar åt sig vatten b) jag får ett bättre material att limma ytskiktet på när det inte är ändträ. I de båtbyggare böcker som jag har finns det ett flertal rekommendationer och varningar för att missa det här momentet. När det regnar så har vatten en märklig förmåga att krypa uppåt :-)

Anonym sa...

Hej.
Din förklaring är vettig och böckerna har säkert rätt i det här fallet.

Då min båt inte är nån riktig träbåt - om man tänker på traditioner - och allt blir inpackat i epoxi och fiber så trår jag att risken för inkrypande vatten är betydligt mindre än på en träbåt.

En äkta träbåt - som Frida - är "levande" där fukten kommer och går, så väl springorna mellan plankor och även i. Min kompositbåt murknar om fukt tränger in mellan täta ytorna. Så jag lägger inte en list vid kanten utan blöter plywooden i epoxi.